Akaun madrasahdarulfalahterengganu.onpay.my telah dibekukan. Segala kesulitan yang dialami adalah amat dikesali.

MEMOHON DANA PEMBANGUNAN DAN PENGURUSAN MADRASAH DARUL FALAH

Madrasah Darul Falah ialah sebuah sekolah rendah agama rakyat yang ditubuhkan pada tahun 2015 dengan tujuan memberi pendidikan agama islam yang syumul kepada masyarakat. Madrasah ini mula beroperasi pada 03 Januari 2016 di atas sebidang tanah yang telah diinfaqkan oleh penderma beserta bangunan yang sedia ada yang diubahsuai menjadi kelas, pejabat dan dewan makan /kantin.

Madrasah Darul Falah diasaskan oleh YB Ustaz Hishamuddin Abdul Karim dan Saudara Yusri Yunus. Madrasah ini terletak di Kg. Pengkalan Maras, Mengabang Telipot, Kuala Nerus, Terengganu.

Untuk makluman semua, Madrasah Darul Falah mempunyai dua buah bangunan kelas, sebuah kantin dan dewan makan, sebuah bangunan untuk pejabat dan bilik darjah, sebuah dewan solat dan sebuah bangunan lama yang perlu dinaik taraf dan diselenggara untuk persediaan kelas baru bagi tahun hadapan. Madrasah ini mempunyai seramai 185 orang murid, 16 orang guru serta 6 orang kakitangan sokongan.

TUJUAN DANA

Dalam usaha ke arah itu, kami sedang berusaha keras untuk mengumpul dana berjumlah RM2.4 Juta bagi melakukan kerja-kerja pembangunan dan pengurusan madrasah ini.

Kami ingin menyegerakan proses pembinaan bangunan baru 3 tingkat di atas tanah seluas 2 ekar bagi menampung kapisiti pelajar yang semakin meningkat.
Keadaan bangunan sedia ada yang sudah uzur dan tidak selesa.

Selepas PKP pihak sekolah mengalami kemerosotan pembayaran yuran dari ibu bapa pelajar yang terkesan dengan PKP meyebabkan pihak sekolah mengalami kekurangan wang untuk pengurusan dan membayar imbuhan guru.

DANA PENGURUSAN DAN PENTADBIRAN MADRASAH DARUL FALAH

Dana yang diperlukan adalah sebanyak RM 2.4 Juta. Kos yang diperlukan adalah termasuk:

- Bangunan 3 tingkat :                       RM 2,108,000.00

- Keperluan perpustakaan :             RM 20,000.00

- Keperluan bilik darjah :                  RM 120,000.00

- Pengurusan sekolah :                     RM 120,000.00

- Keperluan pejabat :                         RM 25,000.00

- Kebajikan pelajar :                           RM 5,000.00

- Utiliti :                                                 RM 2,000.00

BAGAIMANA ANDA BOLEH MEMBANTU?

Jika pihak tuan/puan ingin menyalurkan sumbangan, kami menyediakan pakej seperti di bawah untuk memudahkan urusan tuan/puan:

PAKEJ TAJAAN A - RM 300 (6 LOT)

PAKEJ TAJAAN B - RM 200 (4 LOT)

PAKEJ TAJAAN C - RM 150 (3 LOT)

PAKEJ TAJAAN D - RM 50 (1 LOT)

PAKEJ TAJAAN E - SEIKHLAS HATI

Sumbangan boleh diwakafkan atas nama sendiri, mak ayah, atau ahli keluarga samada yang masih hidup atau yang sudah meninggal dunia.

Allah SWT menjanjikan fadhilah di balik kedermawanan seseorang yang rajin berinfaq.

قُلْ إِنَّ رَبِّي يَبْسُطُ الرِّزْقَ لِمَنْ يَشَاءُ مِنْ عِبَادِهِ وَيَقْدِرُ لَهُ وَمَا أَنْفَقْتُمْ مِنْ شَيْءٍ فَهُوَ يُخْلِفُهُ وَهُوَ خَيْرُ الرَّازِقِينَ

Maksudnya, “Katakanlah, “Sesungguhnya Tuhanku melapangkan rezeki bagi siapa yang dikehendaki-Nya di antara hamba-hamba-Nya dan menyempitkan bagi (siapa yang dikehendaki-Nya).” Dan barang apa saja yang kamu nafkahkan, maka Allah akan menggantinya dan Dia lah Pemberi rezeki yang sebaik-baiknya.”

(Surah Saba’ ayat 39)

Sumbangan boleh dibuat melalui:

BANK: MAYBANK
NAMA:
Dana Pembangunan Dan Pendidikan
NO AKAUN:

Letakkan reference "ALFALAH" untuk mudahkan pihak kami agihkan dana.

ATAU

TUAN, PUAN BOLEH TERUS ISI BUTIRAN BAYARAN

DI BAWAH INI & BAYARAN DITERIMA

MELALUI TOYYIBPAY

Pemberitahuan:

1. Bagi pembayaran mengunakan payment gateway Toyyibpay, selepas pembayaran di statement bank akan terpapar pembayaran kepada ANSI SYSTEMS SDN BHD. Ini merupakan rakan kerjasama pembayaran kami.
2. Pembayaran adalah termasuk RM1 caj payment gateway ToyyibPay.
3. Sebahagian daripada kutipan sumbangan akan digunakan untuk tujuan kos operasi pengurusan.

4. Jika ada sebarang pertanyaan atau masalah untuk isi borang ini sila hubungi  : +60129640864 (Ustaz Mohd Faizan)